eTwinning Proje Çalışmalarımız

eTwinning Proje Çalışmalarımız

      Okulumuzda 2021-2022 eğitim öğretim yılında "Transformed Classrooms" isimli e-twinning projesi yürütülmektedir. 2020-2021 eğitim öğretim yılında ise "Girls in STEM" isimli projemiz yürütülmüş ve kalite etiketi almıştır.

16.03.2022 393

      "Transformed Classrooms" projesi, teknolojiyi eğitim ortamlarına entegre etmek amacıyla kullanılan yöntemlerden biri olan SAMR modelinin bir uygulamasıdır. Teknolojinin bir eğitim aracı olarak kullanılması, öğrencilerin düşünmeyi kendi kendilerine öğrenmelerine yardımcı olur. Bu sayede öğrenciler öğrendiklerini anlamlandırır ve yeni durumlara uygularlar. Proje kapsamında öğrenmeyi geliştirme ve dönüştürmeyi hedefleyen etkinliklerin gerçekleştirilmesi ile öğrencilerin teknolojiyi etkin kullanan bireyler haline gelmesi hedeflenmektedir. Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birlikte kuruculuğunu üstlendiğimiz projede Türkiye, İspanya, Gürcistan, Romanya, Hırvatistan, Moldova Cumhuriyeti ve Letonya'dan 26 öğretmen ve 290 öğrenci yer almaktadır. Okulumuz matematik öğretmeni Özlem Kahraman ve İngilizce öğretmeni Filiz Önal rehberliğinde 46 öğrenci ile proje üzerinde çalışıyoruz.

16-03-2022 

       Girls in STEM Projesi 2021 STEM Keşif Kampanyası sırasında düzenlenen The STEM Alliance & STE(A)M IT – Professionals Go Back to School yarışmasını kazanmıştır.

      "Girls in STEM" projesi yarışma sonuçları için tıklayınız.

      "Girls in STEM" projesi ile ilgili ayrıntılar için tıklayınız. 

      "Girls in STEM" projesi kalite etiketi için tıklayınız.