"Kariyer Planlama ve Meslek Seçiminde Ailenin Rolü"

"Kariyer Planlama ve Meslek Seçiminde Ailenin Rolü" konulu 11. ve 12. Sınıf velilerimize yönelik seminer, okulumuz konferans salonunda 18 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

26.01.2022 186

Okul Rehber Öğretmeni Songün YILMAZ tarafından, katılım sağlayan   velilerimiz ile paylaşılan seminer içeriğinde;

• —  Yıllar İçinde TBAL'ye Giriş Yöntemleri ve Üniversite Sınavlarındaki Performansı
  • —  Son Üç Yıldır Uygulanmakta Olan ve Bu Yılki 12.Sınıf Öğrencilerine Yönelik Oluşturulan "YKS-2022 Grubu" nda  Ne Tür Bilgilerin Yer Aldığı (Kişisel/ Sınavlara Hazırlık Dosyaları, Teknik Bilgiler, Sınavlara Başvurular, Periyodik Süreçlerle İlgili Duyuru ve Bilgilendirmeler, Tercihler, Bilgi-Belge Paylaşımı, Meslek Tanıtımları, Ulusal ve Uluslararası Bilimsel Raporlar  vd.....)
  • —  İnsan Yaşamında Çalışmanın Anlam ve Önemi
  • —  Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığındaki  Temel Kavramlar
  •      Meslek, İş, Sektör, Kariyer, Mesleki Rehberlik/Kariyer Danışmanlığı
  • —  Sektörler
  • —  Meslek Seçimini Etkileyen Faktörler
  • —  Lisedeki Alanlar ve YKS/Puan İlişkisi/OÖBP Katkısı
  • —  Kişilik Özellikleri-Meslek İlişkisi
  • —  Meslek Seçiminde Ailelerin Yaklaşımı Nasıl Olmalı?
  • —  Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı Alanında Paradigma Değişimi
  • —  Ulusal ve Uluslararası Standart ve Sıralamalarda Üniversitelerimizin Yeri
  • —  İş Dünyasının Beklentileri
  • —  Üniversiteye Giren Lise  Öğrencilerinde Yetersiz Olduğu Gözlemlenen ve Kazandırılması Gereken Beceriler.
  • —  21.Yüz Yıl Yetkinlikleri
  • —  Dünya Ekonomik Forumunun Geleceğin İş, Meslek ve Becerilerine Yönelik  Göstergeleri
  • —  Bütün bu konularla ilgili yararlanılabilecek Kaynaklar...

Konu başlıklarında bilgi paylaşımında  bulunulmuş olup, katılım sağlayan, sorularıyla katkı sunan velilerimize teşekkür eder, öğrencilerimizin, kendilerini mutlu edebilecek  meslek seçimi ve kariyer yolculuklarında başarılar dileriz.

26-01-2022